Even voorstellen

YvonAchterhofYvon Agterhof (1967)

Yvon begon haar zangcarrière reeds als tienjarige, als solo zangeres in diverse kerkkoren. Gedurende haar middelbare school periode zong zij in verschillende schoolbandjes en schreef met een aantal medeleerlingen als ‘Students for Africa’ in 1985 het lied ‘Care a little more’, dat op single werd uitgebracht ten bate van hongerend Afrika.

Haar volwassen zangcarriere startte volgens de klassieke methode bij zanglerares Ingrid Mank (nu een succesvolle singer-songwriter in Belgie). Gedurende deze periode trad zij op in discotheken. Kort daarna werd zij benaderd door de band Perception in Haarlem. Zij zochten een achtergrondzangeres en vonden in haar een front-woman. Hier heeft zij 10 jaar gezongen en schreef ze met diverse bandleden mooie, maar ook pittige rocksongs. Hierna zong zij nog drie jaar bij FFlos, een akoestisch trio. Door de jaren heen schreef zij met diverse muzikanten verschillende pop/rock songs. Momenteel is een musical in de maak (in samenwerking met Cammermans Muziek) over een scheidend gezin onder de werktitel ‘Wisseltas en snottenbellen’. Met Cammermans is zij tevens boekbaar als combo en sfeersetter bij diverse officiële of feestelijke gelegenheden.

Speciaal voor kinderen heeft Agterhof een eigen lesmethode met veel beeldmateriaal geschreven. “Ik wil niet kiezen. Ik ben van mening dat iedere zang scholing goede kanten heeft. Ik leen van iedere methode de meest opvallende en effectieve zangtechnieken. Zo kan ik bij iedere leerling de juiste techniek toepassen en overbrengen.”

Onder de naam AMuze geeft Yvon tevens bedrijfs- en groepstrainingen. Agterhof geeft sinds vijf jaar zangles aan huis, maar ook diverse scholen hebben reeds van haar inspirerende lessen mogen genieten. Workhops zijn uiteraard in het programma opgenomen. Ook koren kunnen bij AMuze terecht voor een leuke sessie die het koor een betere techniek en klank zal brengen. Tevens is zij mede-oprichtster van De CirKeL , een samenwerkingsverband van diverse coaches die met behulp van kleurrijke kindercoaching van de kracht en talenten van het kind uitgaan, zie ook www.kleurrijkekindercoaching.nl.

Zangles – en meer!